{UITVERKOCHT!} 'Uit de veren' 25-05

Vogels kijken met gids en ontbijten bij restaurant Bij de Tuinman

Wandel mee met onze vogelkenner en nestkast-hoeder Gerard over De Hoorneboeg in de vroege ochtend en sluit af met een lekker ontbijt bij Restaurant Bij de Tuinman.

Je hoort ze wel, maar waar zitten ze dan precies? Hoe herken ik een vink en welke soort Specht hoor je hier op de bomen tikken?

Misschien kan jij een mees nog niet onderscheiden van een mus of ben je juist al een expert in het herkennen van alle vogelgeluiden.
Het maakt niet uit: we nemen je graag mee op vogel-wandeling door het bos.

Restaurant Bij de Tuinman zit op Buitenplaats De Hoorneboeg in een super vogelrijk gebied. Het terrein van De Hoorneboeg is normaliter niet toegankelijk voor gasten van het restaurant, maar met ‘Uit de veren’ nemen we je graag mee op vroege ochtend wandeling en verkenning, op zoek naar alle gevleugelde schatten die hier wonen onder leiding van onze vogelexpert en nestkasten-beheerder Gerard.
Na de wandeling staat er een lekker ontbijtje voor je klaar bij Restaurant Bij de Tuinman.

Vogelgids Gerard

Gerard Mijnhout komt sinds 1980 al op De Hoorneboeg als nestkastcontroleur.
Hij kent dit stukje bos en haar bewoners dus als geen ander en vertelt hier vol passie over.
Wij komen Gerard altijd graag tegen als hij met zijn ladder weer een rondje aan het doen is, omdat hij ons altijd vol enthousiasme een update geeft over welke uilen al aan het broeden zijn of hoeveel jongen de specht heeft.
Daar worden vast meer mensen blij van dachten we, dus nodigen we je graag uit voor ‘Uit de veren’.

Uit de veren - 25 mei! {UITVERKOCHT!}

De tweede editie van ‘Uit de veren’ is op zaterdag 25 mei.
We starten de vogelwandeling om 07:00u vanaf het pleintje voor Restaurant Bij de Tuinman. Om 08:30u schuif je aan op het terras of in het restaurant voor een lekker ontbijtje inclusief een kop thee of koffie.

Bestel je kaartje via onderstaande knop. ‘Early bird tickets’ zijn € 33,- per persoon.
Hiervoor krijg je een wandeling onder leiding van vogelgids Gerard op De Hoorneboeg en na afloop een ontbijt met koffie of thee bij Restaurant Bij de Tuinman.
‘Uit de veren’ gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Bij 16 deelnemers is deze editie ‘Uitverkocht’ en kun je je inschrijven voor de wachtlijst voor de volgende editie.

Bestel hier je tickets!

16

Vragen?

Is dit ook geschikt voor kinderen?
> Jazeker, als ze zelf kunnen lopen hier in het bos en -als de situatie er om vraagt- stil en geduldig kunnen zijn.. 🙂

Ik heb een kaartje gekocht, maar kan toch niet, wat nu?
> Tickets zijn non-refundable. Misschien kan je iemand uit je vrienden of familiekring blij maken?

Gaat het ook door bij slecht weer?
> Bij een beetje regen gaat het door. Bij onveilig weer natuurlijk niet. Je krijgt 2 dagen van te voren een laatste mail met bericht over of het door gaat. Zo niet, dan kun je er voor kiezen om je ticket te kunnen gebruiken voor de volgende editie of om je geld terug te krijgen.

Kan ik met de auto komen?
> Je kunt gebruik maken van de parkeerplaats van De Hoorneboeg. Parkeren hier kost €5,- per dag en reken je bij vertrek af bij het restaurant. De slagboom gaat open als je de instructies op het bordje bij de entree volgt.
Ook kun je parkeren op een van de nabij gelegen gratis parkeerplaatsen op 15 min wandelen van De Hoorneboeg. Lees hier meer.

Heb ik een verrekijker nodig?
> Leuk als je die hebt en mee neemt. Het is geen vereiste.