Hoe kom je bij ons?

Je vindt ons op Buitenplaats De Hoorneboeg aan de rand van de Hilversumse Hei. Ons restaurant ligt midden in het bos, aan de rand van de moestuin.

Wij zijn open in het weekend op zaterdag en zondag van 09:00 – 21:00u.
Ja écht alleen op zaterdag en zondag 🙂

Als de wintertijd weer in gaat zijn onze openingstijden 09:00 – 18:00u.
Een diner is dan alleen mogelijk op aanvraag voor besloten grotere groepen.

Kom aanwaaien tijdens je wandeling of stap even van je fiets als je in de buurt bent. Kom je met de auto? Vanaf de parkeerplaats van De Hoorneboeg stap je binnen een paar minuten bij ons binnen.

Of kom met de fiets!

Vanaf de stations in de buurt fiets je binnen 10 - 15 minuten naar ons toe. Lekker over de hei of door het bos!

Digits

OPEN: Zaterdag & Zondag 09:00 -21:00u. Tijdens wintertijd 09:00 - 18:00u. ADRES: Hoorneboeg 4 1213 RE Hilversum 035 – 206 23 33 (doordeweeks telefonisch tot 13:00u bereikbaar) bijdetuinman@dehoorneboeg.nl

Parkeren kan alleen met een reservering voor het restaurant!

Parkeren kost vanaf 2024 € 5,- per dag
Het bos is ons lief – het is juist de reden waarom iedereen graag op De Hoorneboeg is – en daarom hebben we besloten het aantal parkeerplaatsen niet meer verder uit te breiden. Om zeker te weten dat we jullie een plek kunnen blijven bieden, werken we met een slagboom. Zo voorkomen we dat de parkeerplaats wordt gebruikt door wandelaars die alleen de omgeving willen verkennen. Waar natuurlijk niets mis mee is, maar onze parkeerplaats kan het gewoonweg niet aan.
vanaf januari 2024 kost parkeren ook voor Bij de Tuinman gasten € 5,- per dag, per auto.

Parkeren is alleen voor gasten van Bij de Tuinman en De Hoorneboeg.
Je krijgt bij het afrekenen van je consumpties in het restaurant een unieke -wekelijks veranderende- code die je nodig hebt bij het uitrijden. Bij het inrijden staan op de slagboom instructies wat in te toetsen. Deze gaat nu niet meer vanzelf open!

Ben je deelnemer van een groep die op De Hoorneboeg een training of cursus volgt? Dan regelt de organisatie van je bijeenkomst het reserveren van een parkeerplek. Zij geven je ook de code door die je als groep kunt gebruiken en laten je weten of het bijvoorbeeld nodig is om te carpoolen. Of misschien was je dat sowieso al van plan 🙂

Kom je voor onze eigen workshops of events? In dat geval koop je je ticket via onze website en kun je meteen een parkeerplaats erbij boeken. De code krijg je bij vertrek. Zijn er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar? In dat geval raden we je aan te kijken bij alle opties die hieronder staan: carpoolen, taxi nemen, OV-fiets… of parkeer bij Landgoed Zonnestraal.

MET HET OV EN DE FIETS

Met de trein
Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen. Bij station Hollandsche Rading is bovendien een grote (en gratis) parkeerplaats – handig als je anderen wilt ophalen en/of het laatste stukje wilt carpoolen. Het is dan nog maar 5 minuten rijden naar De Hoorneboeg.

OV-fiets
De OV-fiets is super handig. Vanaf station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg en vanaf het station Hollandsche Rading is het zelfs nog dichterbij.

Taxi en Über
Een taxirit vanaf het station Hilversum of Hollandsche Rading is een goede optie als je het laatste stuk niet wilt fietsen of de bus niet (zo vaak) rijdt (zoals op zondag). Een taxirit van of naar station Hilversum duurt ongeveer 10 minuten. Of bel een Über: afhankelijk van het moment dat je wilt komen, kost dit ongeveer € 10,-. Misschien kun je samen reizen met één van je tafelgenoten?

Bus
Buslijnen en -tijden veranderen nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292. Dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen.

Deze haltes zijn het meest dichtbij:

1. Halte ‘Hoorneboeg’ aan de Utrechtseweg, aan het begin van de oprijlaan (reistijd van station Hilversum ca. 10 minuten). Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten over een mooi, stil en verharde weg naar De Hoorneboeg. In het donker de meest fijne optie. Let op: Op zon- en feestdagen is deze niet altijd in gebruik.

2. Halte ‘Zonnestraal’ op Landgoed Zonnestraal bij Nieuw Loosdrecht (reistijd vanaf station Hilversum ca. 15 minuten). Vanaf hier wandel je in 15 minuten door het bos en over de heide naar De Hoorneboeg. Via deze link vind je een beschrijving.

Heb je een vraag?

Misschien is deze al eens eerder gesteld.
We hebben de vaker gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Kijk maar eens hier bij de FAQ’s, wellicht staat het antwoord op jouw vraag daar al bij!

Kom je met de auto?

Je vindt ons op Buitenplaats De Hoorneboeg.

Bij de Tuinman is een fijne plek om even bij te tanken tijdens je wandeling of fietstocht, maar natuurlijk kun je ook met de auto komen. Onze parkeerplaats is beperkt en werkt met een slagboom. Bij het afrekenen ontvang je als je hebt gereserveerd een uitrijd-code. We hebben helaas te weinig capaciteit op de parkeerplaats om auto’s toe te laten zónder dat je te gast bent bij ons of op De Hoorneboeg. De natuur is ons lief en we willen niet onnodig bomen opofferen ten behoeve van parkeerplaatsen.

Vanaf de A27, komende uit de richting Amsterdam, Almere of Amersfoort

Neem afslag 33, richting Hilversum. Bij de verkeerslichten sla je linksaf, je rijdt vervolgens onder een treinviaduct door en gaat bij de rotonde links. Dan kom je vervolgens op de Utrechtseweg (richting Maartensdijk). Circa 500 meter buiten de bebouwde kom zie je aan de rechterkant van de weg een bord met daarop ‘Hoorneboeg’. Daar begint de prachtige oprijlaan naar de Hoorneboeg!

Vanaf de A27, komende uit de richting Utrecht

Neem de afslag Bilthoven en sla direct linksaf. Bij de splitsing ga je rechts richting Maartensdijk/Hilversum. Je rijdt achtereenvolgens op de N417, Koningin Wilhelminaweg, daarna Tolakkerweg en vervolgens op de Utrechtseweg, waarbij je langs Maartensdijk en Hollandsche Rading rijdt. Bij de rotonde rij je rechtdoor, richting Hilversum, tot je een bushalte aan je linkerhand ziet en het bord met daarop ‘Hoorneboeg’. Daar begint de prachtige oprijlaan naar De Hoorneboeg!