BUITENSPELEN @ BIJ DE TUINMAN

Muziek, eten en boslucht…

Wat is er fijner dan samen genieten van goed eten en mooie muziek?
Daarom organiseren we dit seizoen weer op een aantal donderdagen en vrijdagen in de zomer: ‘Buitenspelen!’

De eerstvolgende editie zal op vrijdag 13 augustus zijn (binnenkort online..)

Wat is 'Buitenspelen'

Op de een aantal donderdag- of vrijdagavonden in de zomer organiseren we op onze culturele Buitenplaats De Hoorneboeg een avond met goed eten en aandacht voor een podiumkunst.

Jij reserveert van te voren online een kaartje.
We ontvangen je vanaf 18:00u op ons terras, waar we een tafeltje voor je hebben.
We serveren 1 mooi groente gerecht met de oogst van dat moment.
Rond 19:30u verhuizen we naar onze stretchtent aan het terras met uitzicht op de moestuin, waar je geniet van het optreden van een artiest.
Uiteraard met voldoende afstand tussen alle stoelen.
Na het optreden is het terras nog open voor een lekker drankje.

Programma:
18:00 – inloop
18:30 – 19:30 – eten
19:30 – 20:15 – genieten van live muziek en boslucht
20:15 – naborrelen op het terras

Rond 22:00u sluiten we de deuren.

De eerstvolgende editie en tevens de laatste deze zomer is op vrijdag 13 augustus!

Vrijdag 17 september: Roos Blufpand {NIEUW!}

“Filosofische stuiterbal, wereldverbeteraar of artiest..? Eigenlijk maakt het me niet uit hoe mensen mij zien. Ik ben gewoon Roos en mijn missie is heel simpel: ik wil muziek maken die bijdraagt aan een betere, eerlijkere wereld, een wereld vol liefde. Met mijn liedjes, gedichten en verhalen probeer ik woorden te geven aan het onbesprokene, en een blik te werpen op het ongeziene.’’
Roos Blufpand kan zich simpelweg niet voorstellen dat er een dag komt dat er niets meer is om over te schrijven, over te denken, over te mijmeren. Roos is Roos. Goudeerlijk, vrolijk, down-to-earth en met een groot kloppend hart voor haar medemens en de wereld waarin ze leeft.

Liedjes in tijden van Corona
Tijdens de eerste Corona lockdown kwam Roos op het idee om ‘Isolatie Liedjes’ te schrijven. Dit zijn songs geschreven in opdracht van allerlei mensen die er behoefte aan hadden hun – soms heftige – gevoelens en ervaringen tijdens de gedwongen isolatie te laten vertalen in een mooi liedje.
Op basis van vaak indringende en emotionele persoonlijke gesprekken heeft Roos in de periode maart-augustus 13 van deze liedjes gecomponeerd. Ze ontdekte al gauw dat de muziek die ze schreef op verschillende manieren ‘verbindend’ is geweest voor allerlei mensen in deze lastige tijd. Degenen waar ze de liedjes voor geschreven heeft konden hun verhaal kwijt.
De muzikanten waar ze mee samenwerkte konden op afstand muziek met elkaar blijven maken. En luisteraars konden inspiratie vinden in de persoonlijke verhalen die de ‘Isolatie Liedjes’ vertelden. Daarom wil Roos deze songs en hun verhaal nu live uit gaan voeren: om te verbinden in tijden waar we letterlijk afstand moeten houden.
Om alleen maar liefde te verspreiden in tijden van onzekerheid.

35